SS General Trading   Your Key To Get In

 

 

 

PROIECT DE PROMOVARE

A PRODUSELOR SI SERVICIILOR ROMANESTI

IN ORIENTUL MIJLOCIU

 
 
Home

 

Considerente Generale

In contextul crizei economice mondiale, reorientarea catre Orientul Mijlociu, gasirea de noi piete si revitalizarea celor existente in acest spatiu se poate dovedi salutara. Procesele de dezvoltare si modernizare continua, precum si dinamismul ce caracterizeaza sectorul economic din zona Golfului, justifica clasificarea pietei arabe ca fiind intre cele mai atragatoare.

In anul 2009, intalnirile desfasurate intre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si omologii din Emiratul Sharjah, au accentuat tot mai mult aceste considerente precum si  necesitatea dinamizarii schimburilor comerciale bilaterale, care sunt in continuare, sub potentialul existent in cele doua tari.

In sprijinul initiativei partii romane, Camera de Comert din Sharjah a invitat companiile membre sa prezinte idei de proiecte care sa revigoreze comertul dintre Romania si EAU, in beneficiul ambelor parti. In baza preselectiei interne a fost acceptata initiativa Grupului NASCO, prin intermediul filialei sale SS General Trading, de a prelua aceasta responsabilitate si de a derula implementarea unui Proiect care sa deserveasca scopul propus. Dupa o serie de intalniri cu Ambasadorul Romaniei in EAU, Consulul General si Consilierul economic al Romaniei la Dubai, cu reprezentanti ai mediului de afaceri din cele doua tari, precum si urmare a unor vizite de prospectare in Romania, SS General Trading a inteles ca exista un bun potential bilateral de afaceri care necesita un parteneriat investitional pentru a fi activat. Bazat pe potentialul romanesc existent si avand la baza principiul ca fara investitii nu poti genera profit, reprezentantii SS General Trading isi propun implementarea unui nou concept de afaceri, printr-un parteneriat pe termen lung si care sa dezvolte o afacere pe scara larga in Regiunea Orientului Mijlociu Extins, cifrata la miliarde de $ SUA intr-un interval de pana la 3 ani. NASCO si SS General Trading sustin necesitatea infiintarii unei Expozitii Permanente de Produse si Servicii Romanesti, care sa functioneze in EAU si sa deserveasca statele Golfului si cele arabe din regiune.

Holdingul NASCO include cinci companii profilate pe diferite tipuri de activitati, firma SS General Trading avand ca principal obiect de activitate operatiunile comerciale interne si internationale. NASCO functioneaza cu succes de peste 35 ani, se bucura de incredere si prestigiu, deruland proiecte si contracte in EAU si in zona Orientului Mijlociu extins. Are peste 3 000 angajati si colaboreaza cu firme cunoscute din Arabia Saudita, Kuweit, Liban, Siria etc..

Considerente privind Proiectul

Deschiderea unei Expozitii Permanente care sa deserveasca Zona Golfului si Orientul Mijlociu extins are la baza o serie de considerente practice intre care:

  Produsele si serviciile romanesti se bucura de o recunoastere regionala in cea mai mare parte a regiunii dar prezenta tot mai redusa pe piata a acestora, in ultima perioada, poate avea efecte nefavorabile pe termen scurt si mediu;

  In contextul situatiei financiare dificile din ultimii ani, costurile de promovare au fost resimtite accentuat de companii, intre care si cele romanesti, fapt ce va genera o noua diminuare a capacitatii de expunere a produselor si serviciilor pe pietele Orientului Mijlociu

  Regimul de eliberare a vizelor pentru Romania, in cazul unor oameni de afaceri din statele arabe, prezinta unele incertitudini si intarzieri care conduc de multe ori la anularea vizitelor reprezentantilor companiilor respective, reducand posibilitatile de negociere directa;

  Diferentele culturale precum si climatul de afaceri specific din statele arabe descurajeaza o serie de companii mici si mijlocii, care desi au un potential de export pentru produsele si serviciile proprii, intampina dificultati in penetrarea pietelor respective.

 

SS General Trading nu doreste sa vanda sau sa inchirieze spatii pentru Expozitie; propune un parteneriat firmelor romanesti interesate sa-si extinda prezenta in regiune, investind alaturi de ele in cadrul Expozitiei, Proiect destinat exclusiv Romaniei. SS General Trading doreste sa implementeze un concept nou de marketing americano-emiratez, actionand ca o reprezentanta comerciala a fiecarui participant la Expozitie. Costurile anuale propuse firmelor romanesti prin contractele individuale de participare la Proiect sunt sub nivelul celor estimate pentru deschiderea unor puncte de lucru individuale in Regiune precum si cele legate de o singura participare la targuri si expozitii specializate in EAU. 

 

SS General Trading asigura participantii la Proiect privind transparenta intentiilor sale de cooperare; contractul propus are in vedere, intr-un mod simplu si clar, interesele ambelor parti. SS General Trading, prin personalul sau calificat, filialele proprii si in colaborare cu firme partenere din SUA, specializate in strategii de publicitate si marketing, isi propune sa obtina profitul si sa-si acopere costurile proprii din vanzarile pe care le genereaza partenerilor sai.

 

SS General Trading asigura participantilor la Expozitie:

         Spatiul adecvat pentru expunerea produselor;

         Personal calificat pentru promovarea produselor;

         Studii de marketing si analize de produs;

         Publicitate in EAU, statele Golfului si zona Orientului Mijlociu;

         Receptionarea produselor si exponatelor in vama si transport la Expozitie;

         Identificarea unor noi oportunitati de afaceri in EAU, statele Golfului si zona Orientului Mijlociu;

         Recomandarea firmelor si agentilor de reprezentare;

         Asistenta la incheierea de contracte cu cei mai potriviti parteneri.

 

Participantii la Expozitie vor plati in functie de suprafata ocupata:

  280 Euro/mp/luna pentru suprafete cuprinse intre 6 10 mp;

  270 Euro/mp/luna pentru suprafete cuprinse intre 11 15 mp;

  260 Euro/mp/luna pentru suprafete cuprinse intre 16 20 mp;

  250 Euro/mp/luna pentru suprafete mai mari de 20 mp. 

Aceste preturi se aplica efectiv de la 1 octombrie 2012.

 Durata participarii la Expozitie este de minim doua luni, stabilita in baza unui contract semnat de ambele parti.

Stadiul actual al Proiectului

Dorim sa va informam ca actiunea de organizare a unei Expozitii permanente de produse si servicii romanesti in EAU prinde tot mai mult contur, sens in care speram sa putem conta pe sprijinul Dvs. ulterior in cadrul acestui Proiect exclusiv pentru Romania.

Urmare vizitelor de afaceri si prezentarilor sustinute la Camerele teritoriale, atat in perioada 18 mai 8 iunie cat si 19 iulie 29 iulie 2010  am reusit sa captam interesul a tot mai multe  companii din Romania, numarul total al celor care doresc sa participe la Proiect ajungand la 162.

SS General Trading intentioneaza sa dezvolte parteneriate cu cca. 400 firme romanesti din toate domeniile de activitate.

 Contact

Romania

Mobil: +40 727 145 222; +40 761 930 844; +40 730

Dubai

Tel: +971 4 271 4266

Fax: +971 4 271 5771

PO Box: 19138 Dubai, UAE

Sharjah

Tel: +971 6 574 7273

Fax: +971 6 574 7283

PO Box: 39283 Sharjah, UAE

 

E-Mail: inforo@ss4trading.com; office@ss4trading.com

Web:    www.ss4trading.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2009-2010. All rights reserved.  SS General Trading